Onderhoud | Reparatie | Fietsplan | Fietslease
Elite dealer Cortina fietsen
Nieuwe & gebruikte fietsen
Webshopkeurmerk
Appen op de fiets strafbaar
03-07-2019

Appen op de fiets strafbaar

APPEN OP DE FIETS STRAFBAAR
Het is niet langer toegestaan om elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers vast te houden tijdens het fietsen. De fietser mag wel handsfree gebruik maken van de telefoon.

Boete
Wordt de fietser gespot met een telefoon in de hand tijdens het fietsen ? Dan kan hij of zij direct een boete krijgen van €95,-. De telefoon (of een ander mobiel apparaat) mag wel vastgehouden worden als de fietser stilstaat.  

Hoe zit het met de telefoonhouder?
Eén ding is duidelijk: het apparaat mag niet in de hand gehouden worden. Handsfree navigeren of muziek luisteren mag wel. Hiervoor zijn telefoonhouders voor de fiets uitermate geschikt.

Campagne 
Minister Cora van Nieuwenhuizen startte een campagne om fietsers te wijzen op de uitbreiding van het verbod. De campagne heet ‘Laat je telefoon lekker zitten en hou 95 euro in je zak’. De campagne is onderdeel van de brede MONO-campagne die al langer loopt en bestuurders wijst op het gevaar van afleiding in het verkeer. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.