Onderhoud & reparatie in Groningen
Dealer Cortina fietsen
Nieuwe & gebruikte fietsen scherp geprijsd
Hoge beoordelingen

Cortina e-bikes

Je kunt kiezen uit e-bikes met een middenmotor en met een voorwielmotor.

Bekijk ons aanbod

Alle ins en outs over de elektrische fietsen van Cortina

Ben je toe aan een nieuwe elektrische fiets of ga je de overstap maken van gewone stadsfiets naar e-bike? Dan is het fijn om een goed overzicht te hebben van de mogelijkheden die je hebt bij de aanschaf van een elektrische fiets. Want afhankelijk van de manier waarop je deze gaat gebruiken en wat jij prettig vindt fietsen, maak je uiteindelijk een keuze.

Je hebt er misschien al wel iets over gelezen; voorwielmotoren en middenmotoren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? En welke type elektrische fiets past bij jou? In de Cortina-collectie vind je beide varianten terug. Niet alleen zie je aan het uiterlijk van de fiets waar de motor gepositioneerd is, maar er zit ook veel verschil in de techniek van een voorwielmotor versus een middenmotor. En dat merk je weer in de rijeigenschappen. We zetten alle informatie even op een rij.

Voorwielmotor
Cortina heeft e-bikes met een krachtige en stille naafmotor in het voorwiel, die wordt aangestuurd door een digitale techniek. De E-U1 met Bafang H400 (43 volt) motor is een degelijke stadsfiets van deze tijd, lekker basic. Zeer geschikt voor fiets ritten naar school en werk. De E-U4 Transport Family en een deel van E-U4 Transport-fietsen hebben het Cortina Ecomo-systeem (36 volt), met uitgebreide functionaliteiten en mogelijkheden. Deze trendy e-bikes zijn erg geschikt om boodschappen te doen, kinderen te vervoeren en te fietsen door de stad. Een goed alternatief voor het openbaar vervoer of een tweede auto!

De Cortina elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn uitgerust met een rotatiesensor en zijn snelheid gestuurd. Dit betekent dat - afhankelijk van de gekozen ondersteuningsstand - de e-bike je helpt om een bepaalde snelheid te fietsen. Alle Cortina elektrische fietsen bieden de mogelijkheid om de maximum snelheid in te stellen tussen de 10 en 25 km/u. Daarnaast kun je verschillende instellingen personaliseren, zodat je elektrische fiets reageert zoals jij het prettig vindt. Bij het Cortina Ecomo-systeem kun je instellen of je snel of juist heel rustig wilt optrekken bij het wegrijden.