Vakantiesluiting van 30 juli t/m 17 augustus
Dealer Cortina fietsen
Onderhoud & reparatie in Groningen
Hoge beoordelingen
WINTER ONDERHOUDSTIPS VOOR JE E-BIKE
24-12-2021

WINTER ONDERHOUDSTIPS VOOR JE E-BIKE

WINTER ONDERHOUDSTIPS VOOR JE E-BIKE
Het wordt steeds kouder, de dagen worden korter: de winter komt eraan! Koude temperaturen hebben veel invloed op je e-bike. Zo kan je minder lang fietsen met een volle accu als het koud is, maar schrik niet: je actieradius wordt weer groter bij warmere temperaturen. Om jouw Cortina e-bike zo goed mogelijk de winter door te helpen, hebben we hier wat onderhoudstips voor je. Daarmee kan je ook in de winter genieten van jouw fiets!

Tip 1: Je accu heeft extra aandacht nodig
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je accu, is het belangrijk dat je je accu oplaadt op kamertemperatuur. Probeer temperaturen onder de 10 graden te vermijden en laad je accu nooit op bij temperaturen onder het vriespunt. Zorg er daarom voor dat je fiets binnen staat of dat je de accu mee naar binnen neemt. In deze blog hebben we alle handige tips op een rijtje gezet!

Tip 2: Ik fiets niet (veel) in de winter: wat nu?
Voor een elektrische fiets is het goed als hij veel wordt gebruikt. Fiets je niet (veel) als het koud is? Lees dan deze blog. Daar geven we je onderhoudstips als je niet veel fietst wanneer de temperaturen dalen. Want ook al gebruik je je fiets niet, dan blijft het toch belangrijk om je e-bike het goede onderhoud te geven!

Tip 3: Controleer je banden
In de winter kan het glad zijn op de weg. Daarom is het belangrijk dat je banden nog goed zijn. Zit er nog genoeg profiel op en zijn je banden goed opgepompt? Je kan je banden ook te hard oppompen en dat kan, vooral in de winter, best gevaarlijk zijn. Druk de zijkant van de band in om te controleren of deze nog hard genoeg is. Op de zijkant van je band kun je vinden hoeveel bar er in de band kan. Kom je er niet uit? Kom dan bij ons langs.

Tip 4: Verlichting
Tegenwoordig werkt de meeste verlichting van een Cortina e-bike via de accu. Check of dit goed werkt: het is belangrijk om zichtbaar te zijn voor de rest van het verkeer. Heb je een wat oudere Cortina? Dan heb je misschien verlichting op batterijen. Door de kou kunnen batterijen leeglopen. Controleer daarom of je verlichting nog werkt en vervang de batterijen als dit nodig is. Tip: zorg ervoor dat je extra batterijen bij je hebt, zodat je nooit zonder verlichting op pad hoeft.

Tip 5: Plan een winter onderhoudsbeurt in
Het is goed om jouw e-bike na te laten kijken. Wij controleren of je e-bike nog in orde is en of er niks is versleten. Dan weet je zeker dat je veilig de weg op kunt! Maak op tijd een afspraak, zodat je zeker weet dat de fiets klaar is wanneer jij hem weer nodig hebt.