Cortina SmartBike


Snel je e-bike terugvinden bij diefstal, een melding krijgen als er iemand ongevraagd aan je fiets zit, calorieën en kilometers bijhouden en vanaf de bank checken hoe je e-bike er aan toe is? Het kan allemaal met de Cortina SmartBike. Het Nederlandse lifestyle fietsmerk Cortina lanceert, in samenwerking met Tracefy, een chip en een app die het leven van fietsers een stuk gemakkelijker maakt! Tele2 heeft zich aan het project verbonden als connectivity partner.

Eigenaren van de elektrische Cortina SmartBike hoeven niet bang te zijn dat hun mooie fiets gestolen wordt. Dankzij de ingebouwde chip en de koppeling aan een app op hun smartphone kunnen ze altijd de actuele locatie van hun e-bike zien. Toch is de Cortina SmartBike niet alleen een anti-diefstalproduct, benadrukt Niels Penning van Tracefy: “Je kunt bijvoorbeeld ook het aantal gereden kilometers en verbrande calorieën bijhouden. De app geeft meldingen dat de accu opgeladen moet worden of wanneer je e-bike een servicebeurt nodig heeft. Deze features zullen in de toekomst nog verder uitgebreid worden.”

De Cortina SmartBike is gebaseerd op het populaire Cortina Ecomo U5-model. De Cortina SmartBike is voor dames verkrijgbaar in twee kleuren en voor heren in één kleur.” De Cortina SmartBike kost €1899 (incl. SmartBike-module ter waarde van €100) en zal voor de pilot-deelnemers geen meerprijs hebben t.o.v. bijvoorbeeld een gewone Cortina Ecomo U5.